четвер, 15 березня 2018 р.

Згурівська районна рада проголосувала за підняття на території району червоно-чорного стяга боротьби

Сьогодні 15 березня, Згурівська районна рада за поданням фракції ВО "Свобода" проголосувала за підняття на території району в святкові та пам'ятні дні червоно-чорного стяга боротьби за українську Україну.

Рішення було прийнято одноголосно представниками усіх політичних сил, які були присутні на сесії.

Червоно-чорний прапор є невід'ємною частиною, атрибутом боротьби української нації за одну, єдину, неподільну, вільну, самостійну Україну; про яку говорив ідеолог українського націоналізму, наш земляк Микола Міхновський - уродженець с.Турівка Згурівського району.

Чевоно-чорний стяг - це невід'ємна частина героїчних сторінок нашої історії, які намагалися вирвати з пам'яті ураїнців. Це та історія, яка й сьогодні не дає спокою нашим сусідам з усіх сторін. Подвиг Героїв, які боролися за Україну під цим прапором надихає і сьогоднішніх захисників України. Під цим стягом боролися й під час Революції Гідності. Це прапор боротьби за свободу, за українську Україну. Багато добровольчих батальйонів, які першими пішли у бій проти російського окупанта, також взяли червоно-чорні кольори за основу своєї символіки.

Відтак, в умовах, коли наша держава продовжує боротися за свою цілісність і незалежність, використання червоно-чорного прапора у святкові та пам'ятні дні є даниною і шаною тим, хто поклав свої життя за Україну.

Щиро дякую депутатському корпусу Згурівської райради за одностайність у цьому питанні. Це важливо!


З.І. Додаю перелік дат, пов’язаних із визначними подіями національно-визвольної боротьби та вшанування пам’яті Героїв, під час яких на території Згурівщини районна рада рекомендує піднімати червоно-чорний прапор.


Немає коментарів:

Дописати коментар